HTML

Kaffogtam...

Ez a blog magamról szól. Uff, én beszéltem.

Friss topikok

  • Szigfrid: Ki az a röfike? :) (2009.09.22. 15:29) Röfikének kukac
  • Sweet Sinner: @kaffogó hebrencs: Öreg hiba. (2009.06.15. 20:48) Összekötve
  • Sweet Sinner: Tulajdonképpen én is imádtam, amikor dolgoztam ingyen, és minden szart rám sóztak. És azt is imádt... (2009.06.09. 15:17) Tkp
  • liberálisköcsög: jó=) (2009.06.08. 16:09) Mesét a népnek
  • kaffogó hebrencs: Nyugi, "leszállok" rólad, kimérgelődtem magam. Elhiszem, hogy rosszul esik, amit írtam, de attól m... (2009.06.08. 09:24) Egy fiatalember olvasási élményei

Linkblog

Egy fiatalember olvasási élményei

2009.06.05. 11:15 kaffogó hebrencs

Olvastam tegnap egy okos könyvet, és abban az állt, hogy ha valaki lent van (értsd: depis), akkor nem szabad neki azt mondani, hogy milyen hibái vannak, meg mit csinál rosszul. Hogy miért? Mert ezzel nem segítünk neki (sőt), viszont amikor visszatér az önérzete, megharagudhat ránk, hogy akkor őt, neki, abban a helyzetben hibaként órttuk fel, amit felróttuk. A nagy trükk az, hogy meg kell látni, mi az, amit jól csinál, dícsérni, és mintegy "véletlen" eseményként, megmutatni neki, mit kéne jobban csinálni meg hasonlók.
Ennek kivitelezése egy bizonyos célszemély esetén számomra kivitelezhetetlen, igaz, ő nem csak depis, alkesz is. (Vagy fordítva, végülis mindegy). 
A másik célszemély most éppen mégsem lett munkanélküli, csak nyolc órából négy órába ment át - amíg a válság tart. (Vagy hamarabb be nem zár az ügyvédi iroda).
Azt is írrta az okos könyv, hogy a párunkkal érdemes előre letisztázni, mennyit akarnak anyagialag elérni, cserébe azért, hogy kevesebbet találkozzanak. Meg hogy a párjáért az ember lemond a továbbképzésről, ha látja, hogy a másiknak nagy szüksége van a támogatásra.
Namármostkéremszépen, egy nő mikor fogja azt mondani, hogy áá, kisszívem, most nincs nagy szükségem a támogatásodra, most olyan közepesen enyhe szükségem van rá. Hát soha. Még jó, hogy nem akarok menni továbbképzésre.

Meg az is volt a könyvben, hogy a párkapcsolatban érdemes eldönteni, mennyire fontosak az anyagiak, mert vannak párok, akik kevesebbet látják egymást a több pénz reményében, mások beérik kevesebbel is, de többet vannak együtt. (Értelemszerűen, akkor az együttlétet otthon töltik, nem szállodában.) Ez persze kérdések egész sorát veti fel, természetesen, hiszen megtalálni az egyensúlyt ebben nem könnyű.

Ettől szép az élet.

Ui: A  méltán népszerű Fiatalember újabb részekkel bővül a későbbiekben.

12 komment

Címkék: énblog fiatalember

A bejegyzés trackback címe:

https://analizaltalmok.blog.hu/api/trackback/id/tr101165182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sweet Sinner 2009.06.05. 11:27:58

"A nagy trükk az, hogy meg kell látni, mi az, amit jól csinál, dícsérni, és mintegy "véletlen" eseményként, megmutatni neki, mit kéne jobban csinálni meg hasonlók." - Na, hát igen, ez az, amit egyesek gyakorta képesek elfelejteni...

"Meg hogy a párjáért az ember lemond a továbbképzésről..." Hát igen. Van úgy, hogy egyáltalán nincs szükségem a támogatásodra, és akkor jössz (ez a ritkább:P), meg olyan is előfordul, hogy szükségem lenne rá, és akkor nem jössz. Ha pedig utóbbit később felróvom neked, akkor az a kifogás, hogy te általában mindig segítesz, és nem ugrasz, mikor füttyentek. Na már most, a férfiak hajlamosak elfelejteni azt az egy aprócska tényt, hogy a nőknek gyakran nem a fizikai segítség jelenti a lényegesebb segítséget. Hanem a támasz...

Milyen kérdésekről van szó?

kaffogó hebrencs 2009.06.05. 11:32:00

Ha keresek 120-130 ezer forintot, ebvből rezsi 30, albi 40, akkor mennyi marad a megélhetésre/utazásra/színes tévére.

Sweet Sinner 2009.06.05. 11:33:49

@kaffogó hebrencs: 50-60 ezer, de ehhez nem kellett túl sok matek, kiszámolhattad volna magadtól is.

kaffogó hebrencs 2009.06.05. 12:05:05

Na ennek a továbboszásáról van szó. Mer ha pizázunk, nem marad utazásra, ha utázásra gyűjütnk, akkor májkrémes kenyér a vacsi.

Sweet Sinner 2009.06.05. 12:29:36

Most sem pizzázunk már hónapok óta (max. 2-szer), én meg még inni sem iszok.

Sweet Sinner 2009.06.05. 12:31:37

Most sem pizzázunk már hónapok óta (max. 2-szer), én meg még inni sem iszok.

kaffogó hebrencs 2009.06.05. 12:33:13

Max vizet. Még ásványvizet se veszek.

Szigfrid 2009.06.06. 13:17:07

Na akkor idakaffogok már pár sort:

Légy szíves szállj már le rólam, ha megkérhetlek. Nem tudom mit ártottam neked és miért bántasz ennyire. Azt gondoltam az előző bejegyzésedre (ami eléggé egyoldalúan mutatja be a dolgokat, mintha te lennél itt az übermensch - de ugye ne moralizáljunk) írok egy részletes választ, viszont rájöttem úgysincs értelme.
Ha jól emlékszem én nyilvános fórumon keresztül soha se végeztelek így ki. Sveet Sinnertől még talán elmegy, bár azért néha neki is lehetne több esze.
Amúgy hallottál már egy olyan szóról, hogy Szolidaritás? Mert veled szemben csak köbö 4-5 évig gyakorolta ezt a család. Ja csak úgy tűnik amikor valaki egyik pillanatról a másikra segghülyévé válik akkor ezt elfelejti.

kaffogó hebrencs 2009.06.08. 09:24:29

Nyugi, "leszállok" rólad, kimérgelődtem magam. Elhiszem, hogy rosszul esik, amit írtam, de attól még elgondolkodhatnál rajta. Azok után, mait megtettetek J.-vel mondjuk nem érdemes belemenni, ki alázott progi kit.
Nem felejtettem el a szoliraditást, mondjuk nem kívánom, hogy megtapasztald az a "szolidaritást", amit kaptam az elmúlt években.

süti beállítások módosítása